ihh 728x90
Anasayfa > SPOR > Abdullah Avcı: Kıymetimi sonra anlayacaklar
 Abdullah Avcı: Kıymetimi sonra anlayacaklar

Abdullah Avcı: Kıymetimi sonra anlayacaklar

13.04.2013 18:31 12 14 16 18 yazdır
Ağır eleştirilere maruz kalan A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, sesizliğini bozdu.
Milli Takımlar Teknik Sorumlusu ve A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı Milliyet gazetesinden Defne Samyeli'ye röportaj verdi.

Türk futbolu nereye gidiyor ve bu konuda neler yapmalı, detaylı bir şekilde anlatan Avcı, tüm planları ve Milli Takımlar için tüm çalışmaları geleceğe yönelik yapmış durumdan. Onun için "İleride herkes kıymetimi bilecek" diyor.

26 Mart'taki, 1-1 biten Türkiye-Macaristan maçını izledim; karar verdim ki sizinki benim asla yapamayacağım bir iş. Hâlâ sizi acımasızca eleştiren yazılar var gazetelerde. Ne düşünüyorsunuz? Sizin üzerinize fazla mı gidiliyor?

Bence normalin altında geliniyor üstüme. Az bile. "Gerekirse bir bakışım yeter, oyuncular anlar"
SKORA BAKTIĞINIZ ZAMAN ELEŞTİRİLER NORMAL

Daha çok mu eleştirilmeniz lazım?

Hayır, o anlamda söylemedim. Milli Takım koltuğunda oturuyorsan, yaptığın meslek futbolsa, onun sevk ve idaresini yapıyorsan muhakkak bu eleştiriler olacak. Ben bundan evvelki dönemlerde de baktığımda oyunla ilgili bir eleştiri yok, bizim kişiliğimiz, karakterimizle ilgili bir eleştiri yok. Skora baktığın zaman, fikstürdeki puan durumuna baktığın zaman basının bunu yapması gayet normal.

Sadece puan durumuna bakılıp eleştirilmiyorsunuz ama. Sizin oyunculara yeteri kadar sert olmadığınızdan tutun da oyuncuların kendilerini olaya tam vermemesinden "Türk futbolu nereye gidiyor?"a kadar eleştiri var. Siz stratejinizde bir hata görüyor musunuz?
OYUNCULARA SERT DAVRANMAK NE İŞE YARAR

Biz zaten özeleştiri yapan bir ekibiz. Yani bunu oynadığımız maçlarla, oyuncularımıza olan davranışlarımızla, biraz evvel saydığınız konu başlıklarıyla ilgili ben de çok net ve uzun cevaplar verebilirim. Mesela "Oyunculara sert davranmıyor" deniyor. Ben bugünün dünyasında baskının oyuncuya faydalı olduğunu düşünmüyorum. "Sert"in açılımının ne olduğunu bilmiyorum. Hakaret düzeyinde eleştirinin işe yaramadığını, bunun geri dönüşünün olmayacağını düşünüyorum. Saygının, sevginin olduğu yerde başarının çabuk geldiğini düşünüyorum.

Hiç kızmıyor musunuz hakikaten oyunculara?
OYUNCULARA BİR BAKIŞIM YETER

Benim de beden dilim değişebiliyor, ses tonum yükselebiliyor ama bu gayet mantıklı, bilimsel, gerekli uyarılarla olabiliyor. Gerekirse bir bakışım yeter; oyuncular da anlar. Zaten benden farklı bir davranış şekli bekliyorlarsa beklemesinler. Dünyada iki tane antrenör tiplemesi var: Bilimden ve bütün materyallerden faydalanan teknik adamlar ve tamamen motivasyon amaçlı hareket edenler. Bence ikisinin karışımı en doğrusu.

Siz bu ikisinin karışımı mısınız?

Evet. Ben bunu sahanın içinde ve dışında son derece doğru uyguladığımı düşünüyorum. Tabii futbol sonuca endeksli bir oyun olduğu için eleştiriler olacaktır.
TAKIM RUHU OLUŞTURDUK

Peki artık Milli Takım için Dünya Kupası sürecinde ne beklenebilir? Dünya Kupası'na gidebilecek miyiz?

Gitmek için her şansımızı zorlayacağız. Evet, puan durumumuz iyi değil ama ben 15 ayda Milli Takım'da önemli adımlar attığımızı düşünüyorum. Oyun felsefemiz çok değişti, oyundan herkes artık keyif almaya başladı. Yaş ortalaması 23.5-24.
Bir milli takım ruhu oluşmaya başladı. Bunlar önemli faktörler.
TURNUVA TAKIMI DEĞİLİZ

"Son bilmem kaç yılın en kötü milli takım teknik direktörü" diyorlar sizin için...

Sonuçlar bunu gösterebilir. Ben çok çalışıyorum ekibimle beraber, çözüm odaklı çalışıyoruz ama sadece Milli Takım olarak değerlendirmesinler. Biz turnuva takımı değiliz, ben başlarken dedim ki "İstikrarlı olabilmemiz için yatırım yapmamız lazım". Bir turnuvaya gidip 3'üncü olmak mı, yoksa her turnuvaya gidip başka yerler hedeflemek mi?
EN ÇOK ANNEM ÜZÜLÜYOR

Bir turnuvaya gitmek bir tecrübedir, tecrübe kazanmaktır...

Size yönelik eleştiriler aileyi de üzüyor mu ?

Tabii... Onlar da etkisinde çok kalıyor. En az üç gün. Ben onlara şunu söyledim; "Abdullah Avcı 10 sene önce bir kulübün altyapısında çalışıyordu. 10 sene sonunda geldiği nokta bu, bunun keyfini çıkarmamız lazım." Bir de annem tabii ki daha yaşlı, o etkilenebiliyor. Kaç yaşında?
OĞLUM SAKIN KENDİNİ BOZMA

75 yaşında

Ne diyor mesela?

Beni arıyor: "Oğlum sakın kendini bozma, ağzından bir şey çıkmasın, üzülme sakın. Bunlar olur ama ben seninle gurur duyuyorum" diyor. Ben onlar üzülmesin istiyorum.
ihh 468x60
Etiketler : abdullah avcı
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri