ihh 728x90
Anasayfa > TÜRKİYE > Şehit Taşçı'nın ailesine aldığı ev restore edilecek
Şehit Taşçı'nın ailesine aldığı ev restore edilecek

Şehit Taşçı'nın ailesine aldığı ev restore edilecek

28.01.2016 17:39 12 14 16 18 yazdır
Cizre'deki terör operasyonunda şehit olan Üsteğmen Taşçı'nın babası sattıktan sonra geri aldığı Nizip'teki evin restorasyonunu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirecek.

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki terör operasyonunda şehit olan Üsteğmen Uğur Taşçı'nın babası sattıktan sonra geri aldığı Nizip'teki evin restorasyonunu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün şehit Üsteğmen Taşçı'nın annesini aradığını ve bir süre sohbet ederek acısını paylaştığını söyledi.

Üsteğmen Taşçı'nın Nizip'te aldığı evi tadilattan geçirip babasına hediye etmeyi planlamasına değinen Şahin, şehidin dileğinin, kendileri için emir olduğunu dile getirdi.

Şahin, "Şehidimizin annesine, oğlunun dileğinin çok kutsal bir görev olduğunu, orada yazın gelip babasına sürpriz yapmak istediğini öğrenince, bundan çok duygulandığımızı söyledik. Büyükşehir Belediyesi olarak izin verirlerse, hemen restorasyon çalışmalarına girip, içinin tefrişatını yaparak üsteğmenimizin dileğini yerine getirmeyi düşündüğümüzü ilettim. Şehidimizin annesi de bundan dolayı çok duygulanıp, teşekkür etti'' dedi.

Şehit Üsteğmen Taşçı'nın adı parkta yaşatılacak

Şahin, şehit Taşçı'nın isminin yaşamasını önemsediklerini söyledi.

Okullar ve yaşam alanlarına şehitlerin isimlerini vermeye devam ettiklerini bildiren Şahin, "Yaklaşık 20 dönümlük araziye yapacağımız Çamlıca Park'a üsteğmenimizin ismini vermeye karar verdik. İnşallah bu meclis toplantısında bu yönde karar alacağız. 2 ay içinde bu parkı Nizip halkının hizmetine sunacağız. Şehidimizin isminin yaşaması bizim için çok önemli. Bundan da ailelerimizin ne kadar mutlu olduğunu biliyoruz" diye konuştu.
 

AA


Kaynak : Trthaber.com.tr

ihh 468x60
Kategorinin Diğer Haberleri